Snuskerusk
19 Feb 2008, 23:31
Disse laget vi mye. Laget store porsjoner som jeg frøs flatt ned i poser. Når det var frosset banket jeg matflakene i biter og hev de i isbokser.
Oppskriftene er plukket rundtomkring på nettet.
Eksotisk kyllingsuppe (fra 6 måneder, gir ca. 1 liter)
Dette er en suppe du kan servere til hele familien. Når du har tatt av det minstemann skal ha, kan du tilsette noe mer kyllingkraft, urter og krydder. Jeg synes fersk ingefær smaker godt i kyllingsuppe, og ha gjerne kokosmelk og risnudler i til slutt. Du kan også bruke andre grønnsaker dere måtte ha, som blomkål, paprika, squash ol. Selv om det tar noe tid å koke kraften du bruker i denne suppen, kan du fryse ned noe kyllingkraft til en senere anledning.
Eksotisk kyllingsuppe (fra 6 måneder, gir ca. 1 liter)
1 stor kylling delt i ca 8 stykker med overflødig fett fjernet. 2 liter vann 3 store gulrøtter, grovhakket 1 purre i skiver (det hvite og lysegrønne) 2 persillestilker, hakket 1-2 selleristenger 2 dl isbergsalat /kinakål 2 vårløk 1 håndfull koriander (ca 2 ss hakket) 3 ss olivenolje (evt. ingefær, kokosmelk, risnudler, salt og pepper til større familiemedlemmer) Legg kyllingstykkene i en stor kjele og hell over vannet. Kok langsomt opp, og fjern eventuelt skum på overflaten. Tilsett gulrøtter, purre, persillestilker og selleristenger. La alt småkoke i omlag 1 time. Skum av, og tilsett mer vann om nødvendig. Ta ut kyllingstykkene, og rens kjøttet fra beinet. Sett kjøttet til siden. Ta kjelen av platen. Avkjøl, og fjern fettlaget fra overflaten. Sil kraften over i en ren kjele eller bolle gjennom en sikt. Kok opp mengde kraft som dere skal ha til middag denne dagen, og frys resten av kraften til annet bruk senere. Tilsett isbergsalat, vårløk (ca 1-2 cm lange stykker), koriander, risnudler , det kokte kyllingkjøttet og litt olje. Ta av porsjonene med kyllingkjøtt, kokekraft og grønnsaker som minsten skal ha, og mos det til det får en passe konsistens. Frys gjerne noen porsjoner til senere bruk. Suppen som resten av familiemedlemmene skal ha, kan tilsettes litt riflet fersk ingefær, kokosmelk og risnudler. La suppen koke til nudlene er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper
**************
Gulrotsuppe med hvitløk
(fra 10 måneder, gir 3-4 porsjoner)
3 gulrøtter
2 middels store poteter
1 fedd hvitløk
1/4 løk (kan sløyfes)
5 dl vann eller kraft uten salt
Gulrøttene skrelles, deles i biter og kokes sammen med poteter, hvitløk og eventuelt løk.
Sil av, men ta vare på vannet.
Mos grønnsakene godt med en stavmikser eller foodprocessor, tilsett litt av det kokte vannet til suppen er passe tykk.
Voksne kan putte i en buljongterning og litt persille på toppen.
Garantert suksess!
Kylling fra Kardemommeby
(fra 7 måneder, gir 2-3 porsjoner)
Den saftige kyllingretten vil barnet garantert svelge i seg så fort han eller hun bare makter.
1 dl vann
1 kyllingfilet
1 potet
1 gulrot
1 ring ananas (eller ½ eple)
1 ss olivenolje (ekstra virgin)
½ ts kardemomme
Kok opp vannet.
Skjær kyllingen i terninger.
Skjær poteten og gulroten i små biter.
Ha kyllingen i det kokende vannet sammen med potet- og gulrotbitene og la det koke forsiktig ca 10 minutter under lokk.
Ha i oppdelt ananas-ring rett før retten er ferdig kokt.
Hell i olivenolje og kardemomme.
Ta gryten av kokeplaten.
Mos maten til passe konsistens.
Oppskriftene er plukket rundtomkring på nettet.
Eksotisk kyllingsuppe (fra 6 måneder, gir ca. 1 liter)
Dette er en suppe du kan servere til hele familien. Når du har tatt av det minstemann skal ha, kan du tilsette noe mer kyllingkraft, urter og krydder. Jeg synes fersk ingefær smaker godt i kyllingsuppe, og ha gjerne kokosmelk og risnudler i til slutt. Du kan også bruke andre grønnsaker dere måtte ha, som blomkål, paprika, squash ol. Selv om det tar noe tid å koke kraften du bruker i denne suppen, kan du fryse ned noe kyllingkraft til en senere anledning.
Eksotisk kyllingsuppe (fra 6 måneder, gir ca. 1 liter)
1 stor kylling delt i ca 8 stykker med overflødig fett fjernet. 2 liter vann 3 store gulrøtter, grovhakket 1 purre i skiver (det hvite og lysegrønne) 2 persillestilker, hakket 1-2 selleristenger 2 dl isbergsalat /kinakål 2 vårløk 1 håndfull koriander (ca 2 ss hakket) 3 ss olivenolje (evt. ingefær, kokosmelk, risnudler, salt og pepper til større familiemedlemmer) Legg kyllingstykkene i en stor kjele og hell over vannet. Kok langsomt opp, og fjern eventuelt skum på overflaten. Tilsett gulrøtter, purre, persillestilker og selleristenger. La alt småkoke i omlag 1 time. Skum av, og tilsett mer vann om nødvendig. Ta ut kyllingstykkene, og rens kjøttet fra beinet. Sett kjøttet til siden. Ta kjelen av platen. Avkjøl, og fjern fettlaget fra overflaten. Sil kraften over i en ren kjele eller bolle gjennom en sikt. Kok opp mengde kraft som dere skal ha til middag denne dagen, og frys resten av kraften til annet bruk senere. Tilsett isbergsalat, vårløk (ca 1-2 cm lange stykker), koriander, risnudler , det kokte kyllingkjøttet og litt olje. Ta av porsjonene med kyllingkjøtt, kokekraft og grønnsaker som minsten skal ha, og mos det til det får en passe konsistens. Frys gjerne noen porsjoner til senere bruk. Suppen som resten av familiemedlemmene skal ha, kan tilsettes litt riflet fersk ingefær, kokosmelk og risnudler. La suppen koke til nudlene er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper
**************
Gulrotsuppe med hvitløk
(fra 10 måneder, gir 3-4 porsjoner)
3 gulrøtter
2 middels store poteter
1 fedd hvitløk
1/4 løk (kan sløyfes)
5 dl vann eller kraft uten salt
Gulrøttene skrelles, deles i biter og kokes sammen med poteter, hvitløk og eventuelt løk.
Sil av, men ta vare på vannet.
Mos grønnsakene godt med en stavmikser eller foodprocessor, tilsett litt av det kokte vannet til suppen er passe tykk.
Voksne kan putte i en buljongterning og litt persille på toppen.
Garantert suksess!
Kylling fra Kardemommeby
(fra 7 måneder, gir 2-3 porsjoner)
Den saftige kyllingretten vil barnet garantert svelge i seg så fort han eller hun bare makter.
1 dl vann
1 kyllingfilet
1 potet
1 gulrot
1 ring ananas (eller ½ eple)
1 ss olivenolje (ekstra virgin)
½ ts kardemomme
Kok opp vannet.
Skjær kyllingen i terninger.
Skjær poteten og gulroten i små biter.
Ha kyllingen i det kokende vannet sammen med potet- og gulrotbitene og la det koke forsiktig ca 10 minutter under lokk.
Ha i oppdelt ananas-ring rett før retten er ferdig kokt.
Hell i olivenolje og kardemomme.
Ta gryten av kokeplaten.
Mos maten til passe konsistens.