PDA

Se full versjon : Oppskrift på din beste eplepai, vær så snill


Snuskerusk
04 Oct 2008, 16:51
ja, det ønsker jeg. :)

siemens
04 Oct 2008, 21:26
Vi pleier å lage en superkjapp smuldrepai, litt grov variant. Laget den senest i kveld:

Hel porsjon "smuldre"
100g smør
1 1/2 dl sammalt hvetemel
1 1/2 dl havregryn
litt sukker

blandes, enten bruker du flytende smør, eller du smuldrer i smøret med en kniv, det smelter jo lell.

Epler i en mengde som passer, type 4-5-6 avh av hvor mange dere er. Kan strø litt sukker og kanel på før du slenger over smuldret. Legg eplene i bunn av en ildfastform, jeg gidder ikke smøre. Smuldret over. 225 grader i ca 20 min.

Vi lager forresten halv porsjon smuldre til to voksne og et barn som spiser litt, og jeg brukte vel 5 epler. Ble mer enn nok.

Cinderella
04 Oct 2008, 22:05
Den kunne jeg jo lagd nå, siemens, men er for trøtt tror jeg. Skreller du eplene? Kan tenke meg den er god med kanel på også?

siemens
04 Oct 2008, 22:07
Den kunne jeg jo lagd nå, siemens, men er for trøtt tror jeg. Skreller du eplene?

For superns skyld skreller jeg eplene, han er ikke så glad i skall. Ellers skreller jeg dem hvis de ikke er økologiske eller fra egen hage.

Hehe for trøtt? Tar deg 5 minutter å smekke sammen!

JifraNord
04 Oct 2008, 22:07
jeg lager samme. skreller eplene og deler de i skiver. jeg har kanel oppå :)
lettvint og god. lager blåbærpai på samme måte.

Taratroll
04 Oct 2008, 22:28
Denne har jeg laget et par ganger og syns den er god http://www.nrk.no/programmer/tv/frokost_tv/5026110.html

Men jeg syns den må stekes litt lenger enn det som er oppgitt.

Cinderella
04 Oct 2008, 22:33
For superns skyld skreller jeg eplene, han er ikke så glad i skall. Ellers skreller jeg dem hvis de ikke er økologiske eller fra egen hage.

Hehe for trøtt? Tar deg 5 minutter å smekke sammen!

Ikke bare trøtt, men nå våkna minstemann igjen, etter en halvtime, som vanlig... :)

Cinderella
05 Oct 2008, 19:05
Men i dag :)

Nå står det en versjon i ovnen. Ble en usunn variant med hvetemel siden mannen ikke liker havregryn.
Det lukter godt........

Lille Frøken Hasselbrun
05 Oct 2008, 19:58
1 kake i langpanne:

4 egg
skal og saft av ein sitron
200 g sukker
200g mandlar eller hasselnøtter (malne)
4 ss kveitemjøl
150 g smør
1 pakke ferdig butterdeig
ca 6 eple
Rosiner
kanel, sukker, evt, litt smør

Ta frosen butterdeig ut til tining.
Bland smør, egg, sukker, malne mandlar, sitron og mjøl i matprosessor eller blendar. (Eg har berre stavmiksar og det funkar fint)
Kjevle butterdeigplatene slik at dei dekker ei langpanne
Hell eggeblandinga over og dryss gjerne litt rosiner på toppen.
Rens eple, skjær i tynne skiver og legg i rekkjer oppå fyllet.
Pensla evt epleskivene med smelta smør. (det har eg ikkje gjort)
Dryss godt med sukker og litt kanel oppå.
Steik midt i ovnen på 210 grader i 15-20 min.
Server lun saman med vispa krem eller vaniljeis, evt litt rørte bringebær.

Epleterte frå dinmat.no, veeeldig god, og stor:)

siemens
05 Oct 2008, 20:59
Men i dag :)

Nå står det en versjon i ovnen. Ble en usunn variant med hvetemel siden mannen ikke liker havregryn.
Det lukter godt........

Hvordan ble resultatet?

Snuskerusk
05 Oct 2008, 21:54
Alle hørtes kjempegode ut. Må prøve de etterhvert.
Jeg endte opp med å bruke denne:
http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1120
Ble kjempegod. Jeg og Ruskemannen spiste opp over en halv pai...

Cinderella
05 Oct 2008, 21:56
Hvordan ble resultatet?

Veldig bra. Den er nesten spist opp av meg, mannen og eldstebror. Jeg er altfor mett fortsatt, over to timer etter den seansen ...*flau*.... og jeg lagde stoor porsjon...

Godt med både vaniljeis og vaniljesaus. Det blir nok gjentatt.

Snuskerusk
25 Oct 2008, 14:54
Vi pleier å lage en superkjapp smuldrepai, litt grov variant. Laget den senest i kveld:

Hel porsjon "smuldre"
100g smør
1 1/2 dl sammalt hvetemel
1 1/2 dl havregryn
litt sukker

blandes, enten bruker du flytende smør, eller du smuldrer i smøret med en kniv, det smelter jo lell.

Epler i en mengde som passer, type 4-5-6 avh av hvor mange dere er. Kan strø litt sukker og kanel på før du slenger over smuldret. Legg eplene i bunn av en ildfastform, jeg gidder ikke smøre. Smuldret over. 225 grader i ca 20 min.

Vi lager forresten halv porsjon smuldre til to voksne og et barn som spiser litt, og jeg brukte vel 5 epler. Ble mer enn nok.

Har fått prøvd denne. Blekjempegod. Er super å lage om man fårbesøk plutselig, siden den er sålett og raskålage.

Jeg brukteforresten enhel porsjon smuldre til 5 epler, og synes det blesupert.

Snuskerusk
25 Oct 2008, 14:54
Denne har jeg laget et par ganger og syns den er god http://www.nrk.no/programmer/tv/frokost_tv/5026110.html

Men jeg syns den må stekes litt lenger enn det som er oppgitt.

Og nå er denne i ovnen. Gleder meg!

Serendipity
25 Oct 2008, 20:33
Har du epletre eller? ;)

Snuskerusk
25 Oct 2008, 21:59
Har du epletre eller? ;)

Jada, vi plukker epler så det suser her oppe vi. :raring:

Snuskerusk
25 Oct 2008, 22:00
Den siste paien ble forresten kjempegod!

siemens
25 Oct 2008, 23:20
Hehe, du har eplepaidilla! Men det er supergodt og raskt og lage! Så bra den ble vellykket.