PDA

Se full versjon : Baby på 5 måneder våkner hver time om nattenMammamor
05 Sep 2014, 09:06
Min lille sønn på 5 måneder våkner hver time på natten. Jeg ammer han i søvn. Det er den eneste måten han sovner på bortsett fra byssing. Han sovner da rolig og fredelig, men våkner ofte om natten. Helsesøster anbefalte meg å lære barnet å sovne selv. Hun anbefalte meg å først gjennomføre fast kveldsrutine ( det har vi fra før), legge barnet i sengen og si "nå er det natta". Om barnet gråter tar man det opp og trøster. Så snart barnet roer seg legges det ned i sengen igjen. Slik holder man på til barnet til slutt sovner i egen seng.

Jeg er så redd for at sønnen min, som jeg i utgangspunktet føler er av den sensitive typen, skal bli utrygg og få "varige men" om jeg gjennomfører metoden. Hva tenker dere om metoden? Det er jo ingen skrikekur så lenge jeg er det hos han å trøster når han gråter?

hurramegrundt
05 Sep 2014, 09:18
Hei og velkommen til deg!

Mitt generelle råd for den tiden du står i nå er: Gjør det som funker. Dersom det funker å legge barnet ned i egen seng, og du kjenner på at du har behov for det, så går det fint an å prøve. Jeg tror absolutt ikke det er skadelig på noe vis at barnet ligger alene dersom barnet virker fornøyd med det. Men blir det bare gråt og ugreit, så funker det jo ikke. Og da gjør du det ikke. Det er ingen hast med å innføre rutiner nå - selv om du hadde klart å få det til nå, så vil det ennå komme mange runder med tannvondt og magevondt og sykdom og utviklingssprang som tar dere ut av rutinen igjen. Og da er babyen så liten at den ikke har med seg rutinene fra tidligere, vil jeg påstå. Rutinen i seg selv kan ikke være målet, målet må alltid være å få best mulig søvn for flest mulig i familien, tenker jeg. Og da gjør du det du finner ut er best for å få til det.

At fullammede barn våkner ofte er dessverre ikke veldig uvanlig. Helsesøstre er ikke alltid så gode til å godta at sånn er det bare i perioder, det er ikke alltid det kan gjøres noe med. Morsmelk går fort igjennom systemet. Har du begynt å tenke på matinnføring?

Knasboll
05 Sep 2014, 19:55
Jeg tenker også at hvis det funker på den måten, så fortsett. På den andre siden har aldri innføring av mat funket på mine barn, men alle barn er forskjellige og trenger forskjellige metoder. Vi har gjennomført samsoving, svøping, trilling/bilkjøring, madrasser på rommet, lys osv. Når man endelig tror man har funnet noe som funker, så et det som hurra sier ting som skjer. Utviklingssteg, tenner, barnehage, osv. Du kjenner ditt eget barn og ser enklere hva som funker for dere. Vi andre kan komme med tips og råd på veien.

Knasboll
05 Sep 2014, 19:56
Og for vår del, rutiner var noe som kom etterhvert når vi lærte babyen å kjenne

MtL
05 Sep 2014, 20:09
Det er nok ganske vanlig at så små barn våkner ofte på nettene og vil ammes i søvn. Begge mine har gjort det, og det er fryktelig tungt. Hvis du får sove mens du ammer, er det kanskje like greit å avvente til han blir større. Min erfaring er at unger sover bedre etterhvert som de vokser seg til.

Får du derimot ikke sove og er i ferd med å besvime av søvnmangel, er det ikke noe galt i å prøve å få han til å sovne alene. Så lenge du er forberedt på å trøste ved gråt, er det trygt og fint. Jeg er derimot skeptisk til å la barn gråte seg i søvn alene, og tenker det er en grunn til at magefølelsen sier det er feil.

Helsesøstre er som andre folk. De har ulike meninger. Unger er også mennesker, og det finnes derfor ingen fasit som passer for alle på en gitt alder. Mine har f. Eks alltid sovet alt for lite i forhold til enkeltes mal, men fungerer helt utmerket likevel og utvikler seg normalt. Så det blir til slutt et spørsmål om hva du synes er riktig for dere selv.
Sent from my iPhone using Tapatalk

Jeano
06 Sep 2014, 09:49
Jeg er litt imot metoder jeg. Jeg tenker at om barna får regulert seg selv så går det seg til.
Jeg har merket på mine at de blir mer febrilske om jrg vil ha slutt på ting evt. forandring.

Så ville jeg nok uansett vært sikker på at babyen fikk i seg nok næring om dagen til å minske om natten.
Så er det en gang sånn at puppen er denenkleste løsni gen når man er trøtt om natten. Stå opp og trøste og bysse blir mer slitsomt i mine øyne

Lille O
07 Sep 2014, 16:33
Det du beskriver er vel opp-nedmetoden, og den har jeg prøvd på minstemann i to runder uten at noen av oss har tatt skade av det 😉 Men han var ikke så liten som 5 mnd noen av gangene. Første gang var han vel ca.10 mnd, og så prøvde jeg nå igjen i høst, og nå er han 20 mnd, og det fungerte bedre nå.

En av grunnene til at det funket bedre denne gangen, er at jeg har lest meg opp på Pantleys Sove uten gråt. Det viktigste jeg tok med meg derfra var en plan for dagen, at ca.det samme skjer til samme tid hver dag, og at leggerutinene ikke begynner en halv time- tre kvarter før leggetid, men faktisk så mye som en halvannen time før med dempa belysning, lite stimuli, vi har bl.a lest bøker og spilt gitar..

Nr.to var det Pull away technique (leste den på engelsk), når barnet sutter rolig og sløvt i halvsøvne, koble ham fra med en lillefinger i munnviken mens du trykker forsiktig på haken. Baby VIL protestere, men gjenta til han godtar det.
Du burde egentlig lese boken, hehe. For når man kobler fra, skal man berolige og trøste med f.eks en sang man har brukt når barnet sovner.
Tips 3: Om man samsover, gjør seg litt utilgjengelig under og etter amming. Jeg snur meg gjerne saaakte over til siden, til han nærmest må die i oppoverbakke. Har han ikke tenkt å slippe, kravler han seg etter.
Jeg later også som om jeg sover, det funker overraskende bra, hehe.

Ingen av Pantleys tips og råd føltes feil for meg i allefall.

Sent fra min C6903 via Tapatalk

Moder'n
07 Sep 2014, 21:06
Jeg later også som om jeg sover, det funker overraskende bra, hehe.

Ikke alle unger lar seg lure, altså! Jeg lot ofte som om jeg sov. Jeg hadde god kontroll på pusten og pustet rolig. Men snuppa vår lot seg ikke lure, nei! :fnis: Men hvis jeg til slutt gav opp og faktisk la meg sammen med henne, ja DA sovnet hun. Luringen.

Lille O
07 Sep 2014, 22:11
Han ligger jo ved siden av meg halve natta da. Egen seng fra (7)8 til 23/00 og med meg til 07. Det er når jeg snur meg med rumpa til ham at jeg må late som om jeg sover, men noen ganger blir han sur selvsagt og sier "Neie!! Mupp! "

Sent fra min C6903 via Tapatalk

Jeano
07 Sep 2014, 22:29
He he han her grafser meg inn i nesa eller munnen om jeg ikke våkner når han vil.

siemens
08 Sep 2014, 07:24
Hei og velkommen til deg! Begge mine våknet også veldig ofte på natta og det var bare amming som fungerte her - jeg prøvde ikke overvettes hardt med andre "metoder". Det var slitsomt en periode med mye avbrutt søvn, men det gikk seg til - særlig når de etterhvert ble glad i kosefillene sine (brukte ikke smokk). Bruk "metode" med trøst hvis du selv føler du er klar for det og vil gjennomføre - men det virker som du ikke er det på det du skriver ,og da ville jeg bare fortsatt med det som virker en stund til. Det kommer til å gå seg til! Lykke til!

Mammamor
08 Sep 2014, 20:44
Jeg har gitt han hirsegrøt uten at det ser ut til å hjelpe. Det er nok puppen som søvnassosiasjon som er problemet. Jeg har egentlig ikke noe behov for å allerede nå lære han å finne søvnen selv fordi jeg også tror at ting vil gå seg til etterhvert. Vi samsover og jeg dupper som regel av etter at han har koblet seg på😊 Problemet er at han virker alltid trøtt på dagen, som om han ikke får nok og god nok søvn på natta.... jeg vet ikke om det er grunnen til at han er trøtt på dagen, men jeg kan ikke helt skjønne hvilke andre grunner det kan Være. Han sover tre ganger om dagen og ofte bare en halvtime om gangen. Men tar de ikke igjen søvn på dagen om de ikke får nok på natta?

Madison
08 Sep 2014, 21:27
HVor lange er nettene deres? Kanskje han FÅR nok søvn om natten og derfor ikke klarer å sove så mye om dagen -- men at mønsteret likevel ikke blir optimalt for ham?
Jeg anbefaler ikke å sette igang med Ferber-metoden (og selv Ferber anbefaler bare metoden i visse tilfeller), men når det gjaldt søvnmønster og søvnbehov, var det diverse lys som gikk opp for meg da jeg leste hele boken av mannen som til dels har fått et ufortjent dårlig rykte. Skrikemetoder til side, jeg opplevde ham som den mest kunnskapsrike kilden når det gjaldt barns søvn og søvnbehov -- så fant jeg andre råd for å få ting til. :knegg:

Lille O
08 Sep 2014, 23:19
Har du lest Pantley? Ingen ting har "gått seg til" med mine tre mens de var babyer, er jeg som har initiert endringer hele veien når jeg merket at de eller jeg var klare for det (det kunne gått seg til med mellommann, men en flytting gjorde han utrygg).. Vel, de to eldste sovner og sover greit NÅ, nå er de jo 5 og snart 8 😜 Alle tre sover godt når de først sovner, da. Det har de gjort ganske lenge. Mellomste er den som sovner raskest av de tre, og han gjorde også det da han var baby. Bare fra noen mnd gammel, med koseklut. Men da var det jo praktisk fordi jeg hadde en til som ville ha litt mamma. Men for all del, jeg elsker å ha bebisene på meg når de skal sove, eller ligge inne hos dem og kose myke babykinn. Det ér kos. ☺

Sent fra min C6903 via Tapatalk

Jeano
08 Sep 2014, 23:40
Jeg liker ikke metoder fordi det ikke har vært positivt for oss. Boble var gal etter puppen og lå på puppen hver natt til han var 3.
Jeg prøvde forskjellige metoder jeg leste om (ingen skrikekur) og for hver ting jeg prøvde holdt han seg hardere fast i puppen.
Det er jo sånn med babyer (og voksne for den del) at vi vil ha det vi ikke får.
Så stenger man puppen blir de bare mer febrilske og holder seg hardere fast til den.

Det samme med smokk.
Eldste jenta mi prøvde vi alt med, tok fra henne smokken på mange måter.(leste om hvordan man fiķk ungene til å slutte) ingen hjalp, hun ble bare mer og mer febrilsk og nektet å gi slipp.

Lillesøsteren fikk ha den så mye hun ville og hun gikk å kastet de en dag, da var det gjort.

MieMy
11 Sep 2014, 09:46
Frøkna her runder straks 5 mnd. Og på bare noen uker har hun gått fra å sove fra 22-tiden til 4, til å våkne klokken 23, 01, 03, 05 osv osv.
ALT går over ;)
Her er det så mye rulling fra rygg til mage - også i søvne, så da tenker jeg det har en sammenheng der.
OG i tillegg at det nærmer seg faretruende at hun trenger mer å sove på en bare morsmelk, men jeg skal vente 1 mnd til med å introdusere noe.

Så her har vi gått fra å ha henne sovende i seng ved siden av oss, til å nåha babyen i sengen hos oss hele natten - med maten lett tilgjengelig. Da sover jeg bedre også

Lykke til videre