Pages

Recent Posts

Viktige nettsteder

About

Subscribe to this blog's feed

Velkommen til Ringblomst.no

Dette er et nettsted for tilknytningsomsorg hvor vi ønsker å ha en profil som viser hvor naturlig dette er, og at det er en glede å få lov til å praktisere det!

Tilknytingsomsorg er å lytte til sitt hjerte og sine instinkter. Det er å gjøre det som føles rett for sitt barn, ikke det ”ekspertene” sier er korrekt.

Les mer om TiO

FORUM for diskusjon og informasjon

 

October 02, 2007

Informasjon fra AP EU

Hi
My name is Kate Byrne and I live in Ireland.
I am on the board of AP EU (Attachment Parenting Europe).

I would like to inform you that Ringblomst  is the only AP EU supported parenting web site and forum for Norway.
Both Rachel (Baerbar) and Hilde (taratroll) are currently in the process of undergoing training for becoming official AP EU leaders.

Kate


www.attachmentparenting.eu

 

August 29, 2007

PLAKAT til helsestasjon

Vi har fått laget en plakat som du kan henge opp på din helsestasjon eller et annet sted i ditt nærmiljø for å kunne informere andre foreldre som er interesserte i tilknytningsomsorg om at Ringblomst er et sted de kan finne et samhold og informasjon om dette temaet.

Download tio_plakat_for_ringblomst.pdf

Download tio_plakat_for_ringblomst.pdf


July 07, 2007

Månedens premie JULI 2007

GAVEKORT fra BITTEBROR.com VERDI 800 KRONER!!!

Hos bittebror.com kan du få kjøpt herlige vognposer som er helt unike - akkurat som ditt barn. Du kan også kjøpe vakre meitaier, eller barneklær så spesielle som du vet at kun ditt barn er!

Alt er i ypperste kvalitet og av flott design.

Et gavekort på 800 kroner kan enten få deg nesten i mål med en MeiTai eller vognpose, eller gi ditt barn en nesten komplett sommergarderobe!

Så gå inn på www.bittebror.com og se hvilke herligheter som tilbys!!

Les mer om MÅNEDENS PREMIE

June 11, 2007

Månedens Premie JUNI 2007

PREMIEN FOR AKTIV DELTAKELSE PÅ FORUMET I JUNI er donert av:

Du kan velge mellom en Valgfri Ergo NG eller en valgfri Mayawrap slynge OG boken "Babywearing" av Dr. Maria Blois.

VINNER: ROSE
 

 

Hvordan oppmuntre til selvstendighet

Her er noen tips "How to talk to kids" forfatter Faber og Mazlish foreslår for å gi barnet ditt noen valg som kan oppmuntre til mer følelse av selvstendighet, og mindre følelse av å være overkjørt av en "overordnet" uten noen form for autonomi!

1) La barnet få noen valg!
Har du lyst til å ha på deg de grå eller de røde buksene i dag?
Dersom barnet ikke er enig i noen av valgene, spør barnet dersom hun har et annet forslag?

2) Respekter at barnet sliter med det hun holder på med!

Det kan være kjempevanskelig å åpne et glass syltetøy. Av og til kan det hjelpe å slå på kanten av lokket med en skje.
Unngå å "forminske" problemet, med å si feks "neida, det er så lett så" - da blir skuffelsen ekstra stor dersom hun ikke klarer det, og gleden desto mindre dersom hun klarer det - for det er jo "så lett". Dersom man respekterer at det er vanskelig for barnet, blir hun kjempeglad dersom hun klarer det, og ikke like skuffet dersom hun ikke klarer det - for det var jo "veldig vanskelig". Unngå å presisere "veldig vanskelig FOR DEG" - la det være generelt.

3) Ikke spør for mange spørsmål!

"Så godt å se deg igjen. Velkommen hjem!!"
Dette istedet for den vanlige "Har du hatt det bra? Hvem traff du? Hvor var dere? Var det gøy? etc. Mange barn forklarer at når de blir bombardert med spørsmål, orker de ikke svare, og sier heller "ingenting" etc. Da kan det være bedre å bare være glad for å se dem, og vente på at de av seg selv forteller det de ønsker å videreformidle til deg - hvilket kan være overraskende mye dersom de ikke blir presset for informasjon.

4) Ikke hopp inn raskt med svar på spørsmål

"Det var et kjempeinteressant spørsmål. Hva tror du selv om det? Har du noen tanker om det?"
Sannsynligheten er stor for at barnet har grunnet på dette lenge og faktisk har noen tanker om det - og dersom vi hopper inn med det "rette" svaret kan det føles for barnet at hennes tanker om det var "feil" selv om kanskje disse også var rette på sin måte. Oppmuntre barnet til selv å si hva hun tenker!

5) Oppmuntre barnet til å ta kilder utenfor hjemmet i bruk også.

Hei, kanskje eieren av dyrebutikken vet dette - skal vi spørre ham i morgen?
Det er viktig at barnet lærer seg at andre har viktig informasjon også, og at dette kan fås av "eksperter" på forskjellige felt også.

6) Ikke ta bort et barns håp!
Oi, skal du prøvespille for Trondheim Barneteater? Det burde bli en kjempespennende erfaring!
Ikke prøv å "dempe" deres skuffelse ved å snakke om hvor vanskelig det er er, eller hvor få som klarer det etc. Prøv heller å oppmuntre ved å poengtere gleden ved erfaringen, og hold håpet i live! Det er spennende å lære nye ting, og man må prøve forskjellige ting for å lykkes!

May 25, 2007

Min historie: Vannlilje, om en dag med eller uten slynge

En av våre medlemmer - Vannlilje - forteller om to reelle situasjoner for henne og hennes familie hva gjelder det å ha tilgang til bæretøy som et redskap innen tilknytingsomsorg i hverdagen, eller ikke.

En dag uten slynga og kun med vogn:

Den starter egentlig veldig fint, Lillegutt våkner ved siden av meg og prøver å dra i nesa mi for å få meg til å våkne! Jeg ser på gullet mitt og tilbyr trøtt en pupp, men nei det vil han ikke ha, for nå er det på tide å stå opp, jeg halsover igjen før jeg får noen små fingre i ansiktet igjen, lukker opp øynene mine og ser inn i to store øyne og en munn som smiler!

Continue reading "Min historie: Vannlilje, om en dag med eller uten slynge" »

Brystbetennelse - av Ammehjelpen Perle

Symptomer på tette melkeganger og brystbetennelse
Det er viktig å skille mellom tette melkeganger, melkestase og brystbetennelse. I tilegg skal man være klar over at de finnes to typer
brystbetennelser: inflamatorisk mastitt og bakteriell mastitt. Melkestase eller tette melkeganger oppstår når hele eller deler av brystet ikke blir tømt for melk. Brystet blir da hardt og hovent, og utdrivningen kan være vanskelig. Ved melkestase er hele brystet affisert. Ved tilstoppede melkeganger kan man ofte kjenne "klumper" i brystet. Man kan ha lett feber. Symptomene kommer vanligvis gradvis, ofte etter langvarig ammepause eller dårlig tømming av brystet.

Ved brystbetennelse har man de samme symptomene som ved melkestase/tette melkeganger. I tillegg vil brystet være rødflammet over de utsatte områdene, og det vil være varmt. Smerten er mer intens, og som oftest lokalisert. Høy feber er vanlig og man vil føle seg syk (som influensa). Man kan også bli kvalm. Symptomene kommer plutselig, av og til etter tilstoppede melkeganger eller melkstase.


Continue reading "Brystbetennelse - av Ammehjelpen Perle" »

Nattamming og tenner - av Ammehjelpen Perle

Spørsmålet om tenner og nattamming dukker opp med jevne mellomrom, og dette er vel en av mine kjepphester. Jeg har lest litt her og der, og bl.a. blitt fortalt noe av dette på møte i ammehjelpen, av andre ammehjelpere som har vært på seminar om amming, hvor bl.a. Nylander holdt foredrag.

Normal mengde nattamming virker ikke ødeleggende på tennene. Man bør derimot ikke la barnet ligge med brystet i munnen mer eller mindre konstant
hele natta, det er uheldig for tennene. Det er også viktig at tennene er rene, fordi selv små mengder sukker sammen med morsmelk gir økt mengde karriesbakterier. Tanpuss om kvelden er derfor viktig. Morsmelk virker forebyggende mot karries når tennene er rene, fordi det inneholder antistoffer mot karries. Og hvorfor skal noe som er så naturlig, og som er med på å gi barnet den beste starten på livet, virke skadelig? Dessuten, når man ammer, ligger brystknoppen langt bak i munnen på barnet. Dermed går melka rett ned i svelget, uten at tennene blir badet i melk, i motsetning til når barnet f.eks. drikker fra flaske.

 

Continue reading "Nattamming og tenner - av Ammehjelpen Perle" »

Linker om amming

Her er noen linker som kan være veldig god hjelp når du leter etter informasjon og støtte:

www.ammehjelpen.no Ammehjelpen har masse info på norsk om amming, de har også live chat dersom man trenger hjelp av en ammehjelper.
www.lalecheleague.org International ammehjelp organisasjon
www.breastfeeding.com En side med artikler, info og historier om amming. De har også mange flotte videoer.
http://askdrsears.com/html/2/T020100.asp Dr. Sears har masse råd og info om amming, både om det å amme og om tilknytting gjennom amming.
http://www.kellymom.com/ En flott side om tilknytting og amming.

Ammehjelpen

Ringblomst.no har det privilegiet å ha en ammehjelp som moderator på ammeforumet - Perle  

Ammehjelpen er en frivillig organisasjon som ble startet i 1968, hvor ca 200 ammehjelpere på landsbasis frivillig støtter mødre som ammer og som behøver råd. Rådgivningen er gratis, og til vanlig per telefon, selv om mye også foregår på e-post og ved hjemmebesøk.

En ammehjelper er en mor som har egen ammeerfaring, interesse for amming, og har gjennomført Ammehjelperoppgaven (14 siders skriftlig oppgave som løses individuelt og godkjennes av Ammehjelpen, som gjør nettopp din ammehjelp til en kompetent rådgiver på sitt fagfelt).

Målet for Ammehjelpen er å verne og fremme amming ved å gi råd og støtte til de som henvender seg til dem og søker råd, ikke å overtale enkeltmennesker til å amme.

»

Categories

 • Amming
 • AP EUropa
 • Bæring
 • Månedens Premie
 • Sjiraffspråket
 • Tilknytingsomsorg generellt
 • Varsom og Mild Disiplin

Photo Albums

October 2007

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Archives

 • October 2007
 • August 2007
 • July 2007
 • June 2007
 • May 2007