-
Powered by Max Banner Ads -
Famlab seminar: Anerkjennende kommunikasjon i praksis
24. april arrangerer Famlab et seminar med tittel Anerkjennende kommunikasjon i praksis
“Kan man lære å kommunisere bedre med barna sine? Eller vi dømt til krangler om små og store ting? Hvor vondt er det ikke å havne i kamp med sine egne barn, og hvor sinte blir vi ikke på oss selv for at det blir sånn?”
Seminaret tar opp Ikkevoldelig kommunikasjon som verktøy – det samme som er benevnt sjiraffspråket her på siden. Les mer om seminaret og påmelding på Famlabs sider.
-
Alfie Kohn om time out
Her er en videosnutt fra youtube som vi synes forteller bra om hvorfor time out ikke er et optimalt verktøy i barneoppdragelsen.
-
Ammelinker
Her er noen linker som kan være veldig god hjelp når du leter etter informasjon og støtte:
www.ammehjelpen.no Ammehjelpen har masse info på norsk om amming, de har også live chat dersom man trenger hjelp av en ammehjelper.
www.lalecheleague.org International ammehjelp organisasjon
www.breastfeeding.com En side med artikler, info og historier om amming. De har også mange flotte videoer.
http://askdrsears.com/html/2/T020100.asp Dr. Sears har masse råd og info om amming, både om det å amme og om tilknytting gjennom amming.
http://www.kellymom.com/ En flott side om tilknytting og amming. -
Ammehjelpen
Ammehjelpen
På vårt forum finns det flere ammehjelpere og mange medlemmer med lang erfaring med å amme.
Ammehjelpen er en frivillig organisasjon som ble startet i 1968, hvor ca 200 ammehjelpere på landsbasis frivillig støtter mødre som ammer og som behøver råd. Rådgivningen er gratis, og til vanlig per telefon, selv om mye også foregår på e-post og ved hjemmebesøk.
En ammehjelper er en mor som har egen ammeerfaring, interesse for amming, og har gjennomført Ammehjelperoppgaven (14 siders skriftlig oppgave som løses individuelt og godkjennes av Ammehjelpen, som gjør nettopp din ammehjelp til en kompetent rådgiver på sitt fagfelt).
Målet for Ammehjelpen er å verne og fremme amming ved å gi råd og støtte til de som henvender seg til dem og søker råd, ikke å overtale enkeltmennesker til å amme. -
Brystbetennelse
- av Ammehjelpen Perle
Symptomer på tette melkeganger og brystbetennelse
Det er viktig å skille mellom tette melkeganger, melkestase og brystbetennelse. I tilegg skal man være klar over at de finnes to typer brystbetennelser: inflamatorisk mastitt og bakteriell mastitt. Melkestase eller tette melkeganger oppstår når hele eller deler av brystet ikke blir tømt for melk. Brystet blir da hardt og hovent, og utdrivningen kan være vanskelig. Ved melkestase er hele brystet affisert. Ved tilstoppede melkeganger kan man ofte kjenne “klumper” i brystet. Man kan ha lett feber. Symptomene kommer vanligvis gradvis, ofte etter langvarig ammepause eller dårlig tømming av brystet. Read the rest of this entry » -
Nattamming og tenner
– av Ammehjelpen Perle
Spørsmålet om tenner og nattamming dukker opp med jevne mellomrom, og dette er vel en av mine kjepphester. Jeg har lest litt her og der, og bl.a. blitt fortalt noe av dette på møte i ammehjelpen, av andre ammehjelpere som har vært på seminar om amming, hvor bl.a. Nylander holdt foredrag. Read the rest of this entry »
-
Bær ditt barn
Selvfølgelig skal man bære sitt barn…
Det er tross alt det mest naturlige som kommer til oss som foreldre. Det første vi gjør når vi får sjansen er å holde rundt barnet det og bære det – det lille vakre mennesket vi har fått inn i livene våre. Vi holder rundt barnet vårt konstant, beskytter det, gir det varme og kjærlighet og nærhet – alt det vi vet at dette lille vesenet behøver for å overleve. Og det lille barnet kryper sammen i fosterstilling og suger til seg alt den får av sine foreldre.
Read the rest of this entry »
Velkommen til Ringblomst!
Sider
Kategorier
Nettsteder vi anbefaler
- ask Dr Sears
- Attachment Parenting EU
- Attachment Parenting International
- Famlab
- Ringblomst forum
- Sov lille baby
Siste poster
- Famlab seminar: Anerkjennende kommunikasjon i praksis
- Alfie Kohn om time out
- Ammelinker
- Ammehjelpen
- Brystbetennelse